Počeli smo kao grupa građana i postali respektabilna Bosanska Solidarnost koju je Allah počastio da stoji iz najvećih humanitarnih akcija namjenjenih stradalnicima izvan Bosne i Hercegovine.

Rad udruženja Solidarnost baziran je na volonterskom angažmanu njenih članova. Statutom je regulisano da niko nema pravo na novčanu naknadu za svoj rad u Udruženju i doprinos u aktivnostima. Donacije građana idu 100 % u fond projekata  za koje su namjenjene. Jedino što se se iz njih uzima je provizija koju banka naplaćuje  prilikom transakcije istog u IHH.

Ipak naš rad ima određene troškove.Neki od njih su:

  1. Izrada letaka, plakata, i drugog  promotivnog materijala.
  2. Kancelarijski materijal
  3. Trošovi telefoniranja
  4. Gorivo
  5. Ponekad iznajmljivane prostorija“ Kulturnog centra“
  6. Održavanje domene i stranice, godišne kao  i mjesečna  naknada (minimalna) za moderatora  stranice, koji ovaj posao obavlja profesionalno, a ne volonterski za Udruženje.
  7. Održavanje  žiro računa mesečno iznosi  5 KM
  8. Godišnji financijski izvještaj za AFIP   80 KM

Do sada je  naš rad održavan zahvaljujući donacijama koje pojedinci daju u gore pomenute svrhe,  članarine  koju daju volonteri a koja na godišnjem nivou iznosi 20 KM, ali većina troškova se ipak pokriva iz osobnih sredstava predsjednice udruženja.

Da bi naš rad mogao opstati i na ovoj razini i  da bismo mogli unaprijediti rad i aktivnosti, potrebna nam je vaša podrška. Udruženje Solidarnost ima „Fond za rad udruženja“. Donirajte koliko možete. Oni koji nas pomažu u kontinuitetu su:

- Računovodstveni biro DOO"COOL" www.biro-cool.com( Besplatna izrada godišnjeg  financijskog izvještaja)

Ove godine smo uspjeli obezbjediti donaciju uplata za domenu stranice i mjesečnu naknadu moderatoru stranice. Donator je sestra Lejl M. Molimo Allaha  da je posbno nagradi.

- IPF- Bihać ( dodjela povremeneog  korištenja prostorija fakulteta bez naknade)

Ovom prilikom se navedenima zahvaljujemo, i nadamo se da će se zainteresirani donatori odazvati, kako bismo svi zajedno oplemenili svoj život na ovom svijetu činjenjem dobrih djela za pojedince i zajednicu ljudskog društva.

Svi koji žele pomoći rad udruženja Solidarnost pri uplati na naš žiro račun trebaju naglastiti :  „ za rad Udruženja“ .