Više od 10 milijona ljudi su pogođeni trenutnom krizom i ratnim dešavanjima  u Siriji.  Pola od njih su  djeca. Ta djeca su doživjela  strah i zlostavljanje. Mnoga djeca su teško bolesna, ne idu u školu.  

Njih niko ništa ne pita. Mnoge stvari i dešavanja posebno mala djeca  ne razumiju. Ali ono što sigurno znaju jeste kad su gladni, žedni, kad imaju topao, udoban dom, ili ne. Isto tako dobro vide ono što proživljavaju njihove majke i očevi. Zabrinuta lica majki koje nemaju ni osnovno da im daju za jelo su ono što će se duboko urezati u njohovo pamćenje. Djeca nemaju pristup hrani ili mlijeku.

Uvjeti za majke sa malim bebama su posebno teški. Usljed stresa i loše ishrane majke uglavnom ne mogu da doje bebe. Tako da im je potrebno zamjensko mlijeko. Bebama su potrebne i pelene, koje su inače jako skupe a na sirijskom tržištu uvećane za 200 % od standardne cijene.

Dobili smo hitan  apel za pomoć majkama koje imaju male bebe a nemaju mogućnost da im obezbjede mlijeko i pelene.

Dali smo odobrenje da se za 6000 eura koji su bili namjenjeni za lijekove kupe  pelene i mlijeko a da ćemo mi odmah pokrenuti akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih  za kupovinu pelena i mlijeka sirijskim bebama.

Pozivamo sva udruženja, institucije, pojedince, medije, internet portale da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji, svako shodno svojim mogućnostima.
MI (ti i ja) možemo im pomoći. Možemo ih   spasiti. Možemo napraviti  razliku. Možemo podržati dijete pružajući mu  toliko potrebno mlijeko .

I ovaj projekat bit će realiziran sa IHH organizacijom.


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /var/www/vhosts/solidarnost-bosnia.com/httpdocs/images/sirijskebebe/

Svi koji žele biti dio ove humanitarne akcje uplate mogu vršiti na naš žiro račun sa naznakom „Za Siriju“

ŽIRO RAČUN UDRUŽENJA"SOLIDARNOST" TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI:

186-000-1053170055

transakcijski za Republiku Srpsku:

186- 000-1096186063

DEVIZNI

SWIFT code :TZBBBA22

IBAN: BA391860001653170151

Adresa banke :

Bihać - Filijala (24/7)
Harmanski Sokak bb, 77000 Bihać


Tel: + 387 61 604 093, +fax 387 37 319 028

Web: www.solidarnost-bosnia.com

E-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Kurban projekat 2024

Akcija traje do 7. juna. Nema uplata na taj dan. SOMALIJA , SIRIJA, JEMEN, MIJANMAR – (BANGLADEŠ) , AFGANISTAN, GAZA, KAŠMIR, NEPAL Ove...

Sirotište u Somaliji - Mogadish - apel za pomoć u...

100 KM mjesečno za sve potrebe siročeta Potrebno 5.050 eura da bi sirotište normalno funkcionisalo na mjesečnom nivou . Partnerska IHH...

Apel: Fond za dječaka Abdullaha iz Nepala

Mnogi su čuli potresnu priču od dječaku Abdulahu iz Nepala, kog smo spasili iz ralja zlog daidže. Ostao je jako mali bez majke i oca. Dali...

APEL: Pomoć dječaku Muhammedu iz Nepala da se vrati...

Potrebno 300 eura mjesečno, za sve troškove - školovanje i porodicu Umjesto da ide u u školu on kuha i poslužuje svoje vršnjake u...