Pomozimo  gladnu djecu  Jemena

Udruženje Solidarnost pokreće humanitarnu akciju pomoći stanovnicima Jemena, sa akcentom na djecu, koja najteže podnose glad, i plaćaju danak  svojim životima,  uslijed nedostatka hrane .

Prikupljena novčana sredstva  bit će uplaćena u IHH (https://www.ihh.org.tr/ ) organizaciju, koja će u naše ime kupiti pakete hrane za djecu i odrasle.

S obzirm da smo u mogućnosti na ovaj način pomoći stradalnike u Jemenu, odlučili smo dati svoj minimalan doprinos a ne samo nijemo posmatrati stravične prizore gladi, i umiranja djece Jemena.

Podsjećamo da smo u 2018. godini izvršili slijdeće uplate za Jemen:

Uplate u eurima

Naziv projekta:

Mjesec:

1.200,00

Paketi hrane

mart

1.350,00

Paketi hrane

april

2.170,00

 Ramazan- paketi hrane

maj/juni

16.963,00

Kurban ( 94 ovce)

august

575,00

Paketi hrane

september

5.200,00

Paketi hrane

december

4.775,00

Paketi hrane

december

32.233,00

Total : 2018.

 

U prilogu je foto naših distribucija.

jemendjeca2019

 Zašto ovaj projekat?

Šokantne fotografije koje kruže internetom, pokazuju kako je Jemen mjesto najveće humanitarne katastofe u posljednih 100. godina, i u kojem najviše ispaštaju oni nevini, tačnije djeca.

Usljed žestokog  rata  koji je gurnuo najsiromašniji narod u arapskom svijetu ( stanovnike Jemena) ka ivici gladi, stanje je danima sve gore.

Hrana ne dolazi do onih kojima je očajnički potrebna u Jemenu

Naš doprinos podrške i pomoći.

Spasimo jedan dječiji život.

Humanitarne agencije pokušavaju dostaviti pomoć većem dijelu Jemena, ali je to zbog borbi veoma teško. Zahvaljujući angažmanu IHH oganizacije na ovim područjima,  pruža nam se prilika da i mi damo svoj doprinos borbe protiv gladi koja hara u Jemenu i izuzetno teške humanitarne stuacije.

Udruženje Solidarnost već treću godinu za redom pruža vam priliku da pomažete gladne u Jemenu.  Zahvaljujući angažmanu IHH organizacije pomoć stiže do onih kojima je  namjenjena.  Ponosi smo na suradnju sa IHH organizacijom  i činjenicu da  naša pomoć stiže  do onih kojima je namjenejna.

U  područja u kojma je moguće dostaviti pomoć IHH timovi vrše distribuciju paketa hrane  i nastoje pomoći bez obzira na okolnisti pod kojima se odvija ovaj uzasni rat.

 Svoj doprinos podrške možete dati uplatama na naš žiro račun:

TURKISH ZIRAAT BANK BOSNIA d.d

U KM. VALUTI: 186-000-1053170055

DEVIZNI:

 SWIFT code :TZBBBA22     

IBAN: BA391860001653170151

Primalac:  udruženje Solidarnost.

Svrha : „Jemen“

Adresa Udruženja: Jablanska 24. 77 000 Bihać

Kontakt telefon: 061/604-093

Mail adresa: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Kurban projekat 2024

Akcija traje do 7. juna. Nema uplata na taj dan. SOMALIJA , SIRIJA, JEMEN, MIJANMAR – (BANGLADEŠ) , AFGANISTAN, GAZA, KAŠMIR, NEPAL Ove...

Sirotište u Somaliji - Mogadish - apel za pomoć u...

100 KM mjesečno za sve potrebe siročeta Potrebno 5.050 eura da bi sirotište normalno funkcionisalo na mjesečnom nivou . Partnerska IHH...

Apel: Fond za dječaka Abdullaha iz Nepala

Mnogi su čuli potresnu priču od dječaku Abdulahu iz Nepala, kog smo spasili iz ralja zlog daidže. Ostao je jako mali bez majke i oca. Dali...

APEL: Pomoć dječaku Muhammedu iz Nepala da se vrati...

Potrebno 300 eura mjesečno, za sve troškove - školovanje i porodicu Umjesto da ide u u školu on kuha i poslužuje svoje vršnjake u...